2 August 2011

Tazkirah Ramadan...

Diriwayatkan ada seorg wanita yg byk beribadah & dikagumi org lain. Ramai yg beranggap tentula si fulanah itu ahli syurga krn solat tepat pd waktu, xpernah tggl pose sunat & setiap mlm jumaat bace Al-Quran & bgn solat tgh mlm.Tetapi lidahnya slalu menyakiti hati org lain. Ditanya kpd Rasulullah s.a.w mengenai wanita ini dan Baginda bersabda:"Tidak. Dia Ahli Neraka!seluruh ibadahnya hancur krn mpunyai akhlak yg buruk,suka merosakkn org dgn lidahnya".Riwayat Al-Baihaqi

Masyaallah..Peringatan kepada diri sendiri...moga2 dijauhi dari perangai macam ni..Jadi kawan2,jangan kita sangka,kita boleh cakap sesuka hati,menyakiti perasaan orang lain dan menganggap perkara itu tak salah kerana kamu jujur.Salah sama sekali. Ira..jangan juga suka bergosip oki^.^Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu satu keberkatan kepada diriku,keluarga dan teman2.Amin.. Selamat berposhe semua..

2 comments:

mizaharun86 said...

thanks for reminding sist! sgt2 bergune...smoge ramadhan kali ni dpt menjadikan kita muslim dan muslimah yang soleh n solehah...n dpt kekalkan 1001 kebaikan utk future time gak, amin... =)

Nisa Isha said...

hee..takutnya..mntk dijauhkn dr sikap mcm2..thanks ira krn mngingatkn. :)

Post a Comment