13 August 2012

Baju Raya.Boria raya.

Lama nya tak update pape dekat blog ni.Kesian je dia kena tinggal lama-lama.Even takde orang baca pun tapi macam satu kepuasan bila dapat update entry hihi.Padahal tuan blog takdelah busy pun tapi malas punya pasal bersawang lah blog ni kena tinggal haih.

Sekarang ni dah tak sampai berapa hari je nak habis Ramadhan.Tak sangka kan?Tak lama lagi raya pun da nak menjelma..Baju raya korang semua dah siap ke?hihi...Actually I'm not that type of person yang semangat cari baju raya,kasut raya or apa2 jelah yang berkaitan dan sewaktu dengannya.So my mom sangat lah memahami anaknya ini.Memang tiap2 kali raya dia akan tempahkan baju raya.Mama memang sangat suka belikan baju untuk anak dara dia dua orang ni.So macam tahun2 lepas,mama akan beli kain pasang and tempah.Selalunya for me and Yasmin,dia akan beli ala-ala...Same color....Memang terima je apa yang dia dah belikan hehhee...Macam biasa lah dah kalau taste mak-mak ni jangan haraplah nak dapat baju lace ke,baju kosong ke..memang baju corak penuh jela kan bunga2 gitewww....

So last week balik kampung mama pun cakap..kakak pergi bukak almari...baju tempah dah dapat.Okay.I pon lari laju2 muka eksaited nak tengok baju raya....Wahhh ada tiga pasang!!Test semua oh okay padann...Yasmin pun macam biasa interframe bawak keluar baju dia 3 pasang from almari and cuba2 jugak...Tiba-tiba.......................


..........................................................(senyap di situ ye)

Me: Eh Yasmin..kenapa baju Yasmin sama macam kakak??
Yasmin: Mana ada sama,baju kakak oren baju Yasmin pink.
Me: Ye lah..tapi kan sebijik corak nye ni???*Pandang mama*
Mama: Haah, Yasmin ni mama beli baju kakak semua dia nak yang sama jugak..mama belikan la sama.Tapi takpe.Semua color lain-lain.
Me: Gulppp...Semuaa????


Hmm...jadi..terhasil lah 3 pasang baju raya yang sebijik sama macam Yasmin adikku yang baru darjah lima itu.Wuuuuu...Boria lah kita...Nak cakap lebih2 takut mama kecik hati pulak...Yasmin...Yasmin...habis di sabotaj raya aku kali ni...haih...Nasib lah boria tahun ni..... -_-"

Apa-apa pun..thank you mama sebab still lagi belikan baju dekat kakak even dah umur 24 ni..Malu je...Mama doakan ye kakak cepat2 habis belajar nanti kakak pulak belikan baju mama ^.^

0 comments:

Post a Comment