19 June 2012

Sebab kenapa tak boleh balik kampung minggu ni T.T

Minggu ni tak boleh balik kampung.Sedih okay.Average balik kampung bagi seorang anak emak is 2 kali sebulan (considering my money kalau tak memang tiap2 minggu balik).Tapi bulan ni baru sekali balik kampung.Dannnn semuanya salah DIA!

Okay DIA kat sini bukanlah Dhia yg dalam cerita Tentang Dhia ataupun dia yang teristimewa.Bukan bukan!tapi DIA itu adalah seperti yang disenaraikan di bawah:

1. Isnin -Prepare media kemudian lupa nak autoclave.Okay drag hari Selasa.
2. Tengah nak tidur.Okay teringat,eh kenapa aku double digest plasmid vector je?Patutlah check PCR ada satu band je.**Tepuk dahi.** Okay hari Rabu kena ulang cloning balik.
3. Rabu-Inoculate culture.
4. Khamis-Extract plasmid,PCR,double digest.Prepare skim milk agar.
5. Jumaat- D0uble digest,Ligation 16hour.
6. Sabtu-Transform.

Dah tuuuu transform pon hari Sabtu bila aku nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

DIA yg 6 ketoi kat atas mmang dengki kat aku.Tak suka tau.Wuuuwuuuuu.*mengadu kat mak heheh.

0 comments:

Post a Comment